VolkerWessels boekt hogere omzet in eerste kwartaal

VolkerWessels heeft in het eerste kwartaal van 2019 een resultaat voor belasting (ebitda) geboekt van € 19 mln. De omzet kwam uit op € 1,374 mrd, 12% hoger dan Q1 2018.

In dezelfde periode vorig jaar bedroeg het bruto resultaat € 8 mln en de omzet € 1,23 mrd. Het orderboek heeft nu een waarde van € 9,5 mrd, € 600 mln meer dan eind 2018. Vooral bij de onderdelen Bouw en Vastgoedontwikkeling, Infrastructuur Nederland en Noord-Amerika werden meer opdrachten in de wacht gesleept. In de Verenigde Staten betreft het 3 onderhoudscontracten in de staat Alberta, met een totale waarde van $ 300 mln. Er is hier kans voor nog eens € 150 mln aan opdrachten te krijgen.

Voor de nieuwe zeesluis bij IJmuiden heeft VolkerWessels opnieuw een voorziening getroffen, nu van € 4 mln. Het project dat de bouwonderneming samen met BAM uitvoert kampt al langer met vertraging en tegenvallers. In totaal heeft VolkerWessels al € 111 mln extra opzij moeten zetten voor het OpenIJ-project. De bouw van de Zeesluis IJmuiden is voor tweederde onderweg.