Van Omme & De Groot realiseert fase 4 van Het Verborgen Geheim

Op Heijplaat in Rotterdam realiseert projectontwikkelaar en bouwer Van Omme & De Groot samenwerking met gemeente Rotterdam de vierde fase van een nul-op-de-meter wijk.

De wijk Het Verborgen Geheim wordt zoveel mogelijk energieneutraal gemaakt en gas in de woningen is uitgesloten. Duurzame warmtepompen vangen in de zomermaanden de warmte op en herbergen dit op 160 meter diepte. In de koudere periodes van het jaar kunnen de bewoners gebruik maken van deze opgeslagen warmte. Daarnaast zorgen de daken van de woonhuizen door zonnepanelen voor voldoende energie om onder andere huishoudelijke apparaten aan het werk te zetten. De woningen uit fase 1 zijn bijna gereed voor oplevering. Vanaf mei gaan de woningen uit fase 4 in de verkoop. Geïnteresseerden kunnen zich nu aanmelden voor de dan beschikbare woningen.

De eerste 77 woningen van het Verborgen Geheim (fase 1, 2 en 3) zijn al verkocht. Van Omme & De Groot werkt nu aan de start en verkoop van de volgende fase, fase 4.

De gemeente Rotterdam heeft een aantal jaren geleden samen met partners de ambitie gesteld om Heijplaat in 2020 geheel energie-neutraal te maken.