Urban Ecology Design

Het is noodzakelijk om uitdagingen in de bebouwde omgeving zo snel mogelijk aan te pakken.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 4, 19 april 2024

Denk aan hittestress, verlies aan biodiversiteit en wateroverlast. De TU Delft biedt daarom de nieuwe Massive Open Online Course (Mooc) Urban Ecology Design, om te laten zien hoe je kunt bijdragen aan een meer biodiverse, natuurinclusieve en duurzame bebouwde omgeving door op de natuur gebaseerde oplossingen toe te passen in ontwerpen en beleid.

Tijdens deze Mooc verken je de kunst en wetenschap van ‘op de natuur gebaseerd ontwerp’ vanuit systeem-, habitat- en soortenniveau. Je onderzoekt innovatieve concepten zoals (boom)wadi’s, die niet alleen de waterinfiltratie en biodiversiteit verbeteren, maar ook de algehele ruimtelijke kwaliteit.

De Mooc is ontworpen voor een breed scala aan professionals: architecten, landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen, civiel ingenieurs, waterbeheerders, besluitvormers, budgethouders, beleidsmakers en alle andere groene belanghebbenden.

De cursus ‘Urban Ecology Design’ is ontwikkeld door het Urban Ecology Design Lab aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft, in samenwerking met Marco Roos van Naturalis en Rob Roggema van de Tecnológico de Monterrey, Mexico.

www.tudelft.nl/bk/actueel/nieuws