UPS introduceert nieuwe naam voor afhaalpunten

AMSTERDAM - UPS gaat zijn pick-up points omdopen tot UPS Acces Points.

AMSTERDAM - UPS gaat zijn pick-up points omdopen tot UPS Acces Points.

Nu opereren de 700 afhaalpunten in Nederland nog onder de merknaam Kiala. De eerste stap van de rebranding operatie is het invoeren van de toevoegen van de naam UPS Access Point aan Kiala. Vanaf 2016 wordt alleen nog de nieuwe naam gevoerd.

Om te kunnen voorzien in de toenemende internationale handel in e-commerce kunnen retailers en consumenten uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk nu hun bestelling direct laten afleveren bij een UPS Access Point/Kiala-punt in al deze landen, als alternatief voor een thuisbezorging.

'Deze aanvullende diensten spelen in op de bevindingen van ons onderzoek van 2013', aldus Ryan Neal, marketing manager van UPS Nederland. 'Daarin geven consumenten aan meer controle te willen over waar en wanneer hun aankopen worden bezorgd. Ze willen bovendien een gemakkelijker retourproces. Daarnaast draagt de nieuwe service ook bij aan onze duurzaamheidsdoelstellingen door het terugbrengen van het aantal stops dat de chauffeur moet maken. Dat verlaagt de CO2-uitstoot.'

UPS kocht Kiala in februari 2012. Het Kiala-model was al geïmplementeerd in de Benelux, Frankrijk en Spanje. In het Verenigd Koninkrijk is het inmiddels ook geïntroduceerd als UPS Access Point en in Duitsland als UPS Paket Shop. Het huidige netwerk telt meer dan 12.000 locaties in zeven Europese markten en UPS ziet ruimte voor verdere uitbreiding.

Gerelateerde artikelen: