Transformatie van V&D-pand in Eindhoven opgeleverd

Het herontwikkelingsproject Department in Eindhoven is opgeleverd.

Het gebouw is opgeleverd aan eigenaar Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) en haar vermogensbeheerder MN. Voorheen zat er een groot V&D-filiaal op deze plek.

Department, zoals het nieuwe gebouw heet, heeft een gebruiksoppervlakte van ruim 9000 m² en is gevestigd in het centrum van Eindhoven. Het pand biedt op de begane grond ruimte voor retail en eventueel horeca en op de vier bovengelegen verdiepingen ruimte voor kantoor. Huurders zijn retailers Costes en Footlocker en marketingbedrijf Happy Horizon. In Department is nog beperkt ruimte voor de verhuur van een winkel- of horeca-unit en twee kantoorvloeren.

Het herontwikkelingsproject werd in 2016 in gang gezet nadat de vorige huurder - de voormalige warenhuisketen V&D - failliet werd verklaard en MN namens PMT besloot om het pand niet te verhuren aan de Canadese warenhuisketen Hudson´s Bay. V&D huurde het gehele pand, dat toen nog zes verdiepingen telde en 16.000 m² retail omvatte.

Eigenaar PMT besloot  in samenspraak met uitvoerder MN om voor de nieuwe bestemming het grootste gedeelte van het betonnen geraamte van het oude gebouw en de kelderverdieping te hergebruiken in plaats van af te breken. 

Abcnova is vijf jaar lang als projectmanager betrokken geweest bij de herontwikkeling. Heerkens van Bavel was de bouwaannemer van het project.

Naast de opgeleverde herontwikkeling, zijn er ook plannen om het naastgelegen perceel, dat vroeger ook onderdeel was van het V&D-filiaal, een nieuwe bestemming te geven. De voorkeur gaat uit naar een grote woningontwikkeling waarover gesprekken met een andere eigenaar en de gemeente gaande zijn.