TMI heeft nieuw bestuur

Het Taxatie Management Instituut TMI heeft een nieuw bestuur, bestaand uit Jeffrey Maarsman, Zwany van Brussel en René Klotz.

Het bestuur vernieuwt de diensten voor taxateurs commercieel vastgoed en breidt haar dienstverlening uit naar taxateurs agrarisch- en landelijk vastgoed en naar woningtaxateurs. Het TMI wil zich verder ontwikkelen tot een kwaliteitslabel, waarmee alle excellente taxateurs zich kunnen onderscheiden. De nieuwe bestuursleden zijn Jeffrey Maarsman, uitvoerend bestuurder en Zwany van Brussel, woningportefeuille. René Klotz blijft aan en beheert de portefeuilles commercieel vastgoed en agrarisch- en landelijk vastgoed.

Het vorige bestuur trad op 1 december 2015 aan, met Ans de Wijn als voorzitter. Vorig jaar besloten TMI en NVM te onderzoeken hoe ze de samenwerking kunnen intensiveren. TMI is sinds de oprichting in 2011 een instrument om de basiskwaliteit van taxaties en taxateurs te verhogen.

NVM heeft er met de betrokkenheid van NVM Programmanager Taxeren vertrouwen in dat het TMI zal uitgroeien tot het hét instituut voor taxateurs. Een instituut dat excellente taxateurs voorziet van de kennis, de tools en het netwerk om de best mogelijke diensten te verlenen, waardoor zij zich onderscheiden in hun markt. Het TMI vertrouwt erop dat zij de bestaande producten en diensten kan blijven vernieuwen en nieuwe kan aanbieden aan een bredere doelgroep van taxateurs commercieel vastgoed, agrarisch- en landelijk vastgoed en woningtaxateurs. Opdrachtgevers zijn daarmee altijd verzekerd van de hoogst mogelijke kwaliteit.

Jeffrey Maarsman
“Wij hebben een ambitieuze agenda”, zegt Jeffrey Maarsman, “De taxatiemarkt maakt een enorme ontwikkeling door. Taxateurs moeten hun toegevoegde waarde dag in dag uit bewijzen. Met het TMI willen wij de verantwoordelijkheid voor kwaliteit terugleggen bij de taxateur. We moeten af van het idee dat regels, systemen en controle voor kwaliteit zorgen. Kwaliteit zit echt in de taxateurs zelf. Het TMI voorziet taxateurs van up to date kennis en tools, waarmee zij voorop kunnen lopen. Daar zijn forse investeringen voor nodig. Het verdienmodel wordt anders, waardoor het TMI goed op eigen benen kan staan. Dat is onze agenda voor de toekomst.”

Zwany van Brussel
Zwany van Brussel: “Voor de woningtaxateur willen wij ook tools ontwikkelen zoals we die kennen voor de commercieel vastgoedtaxateur. Nieuwe producten waarmee de taxateur meer toegevoegde waarde kan leveren aan de opdrachtgever. Wij bespreken nu met verschillende opdrachtgevers hoe wij deze tools op hun eisen kunnen afstemmen. Een belangrijk doel is TMI taxateurs een tool aan te reiken, waarmee hun taxatie automatisch een onafhankelijkheidsgarantie oplevert”.

René Klotz
René Klotz: “Jeffrey Maarsman verraste ons vorig jaar aangenaam toen hij als Programmamanager Taxeren van NVM zijn strategie om de taxateurs op een hoger plan te tillen ontvouwde. Toen ook bestuurder NVM Business Marcel de Boer het woord ‘samenwerking’ een paar keer liet vallen, was dat voor ons als TMI bestuur hét signaal om NVM te vragen of wij een samenwerking aan konden gaan. Wij spraken met elkaar af de mogelijkheden te onderzoeken en nu is die samenwerking een feit. Als onafhankelijk instituut kunnen wij selecteren op kwaliteit en staan wij open voor taxateurs van alle brancheverenigingen. Met het verdienmodel van het TMI konden wij het Taxatiemanagementsysteem (TMS) niet verder ontwikkelen. Wij zochten een kapitaalkrachtige partner om dat mogelijk te maken. Toen we met NVM op één lijn bleken te zitten, was de keuze snel gemaakt. Met dit bestuur gaan we die ontwikkeling realiseren.”