Start laatste fase ontwikkeling Oosterdokseiland

Campus Booking.com van 72.500m² combineert op Oosterdokseiland openbare ruimtes, appartementen en duurzame kantoorruimte.

Donderdag is aan de oostelijke rand van het Oosterdokseiland in Amsterdam een van de grootste stedelijke bouwprojecten in West-Europa begonnen. Naast een gloednieuwe kantoorruimte voor 4.000 Booking.com-medewerkers in Amsterdam en een opleidingscentrum voor de ruim 17.000 medewerkers van het bedrijf wereldwijd, zal het project van 72.500m² ook multifunctionele faciliteiten bieden die beschikbaar zijn voor een breder publiek. De ambitie is om een inclusieve en gastvrije werkomgeving te creëren waar duurzaamheid een centrale rol speelt en tegelijkertijd een architectonisch middelpunt te creëren dat toegankelijk is voor een breder publiek. Het project dient in 2021 afgerond te zijn.

‘De start bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Booking.com markeert voor ons als gebiedsontwikkelaar de laatste fase van een omvangrijke ontwikkeling in het hart van de stad, die wij hebben mogen vormgeven’, aldus Walter de Boer, CEO BPD (foto). ‘Het is altijd onze opzet geweest om de juiste mix aan duurzaam wonen, werken en recreëren op het Oosterdokseiland te realiseren. Het is dan ook fantastisch dat we met Booking.com een partij van formaat hebben gevonden, die vanuit deze iconische en historische plek aan het IJ opnieuw de wereld verovert, zoals dat een paar honderd jaar geleden ook gebeurde.’  

Laatste nieuws

Evenementen