Snippe Projecten verkoopt Twenthe Centrum te Almelo

Snippe Projecten heeft het Twenthe Centrum te Almelo verkocht aan M7 Real Estate.

De koopsom bedraagt € 8.331.500 kosten koper. De koper M7 is een Britse investment en asset manager met € 2,5 mrd aan vastgoed onder management. In Nederland heeft M7 de afgelopen jaren verscheidene kantoren en bedrijfsgebouwen aangekocht, deels samen met Blackstone.

Volgens de lokale krant Tubantia had een aandeelhouder beslag laten leggen op het Twenthe Centrum, maar dat is in een kort geding opgeheven. Volgens Tubantia is het pand onder druk van financier Propertize verkocht.

Het voormalige fabrieksgebouw aan het Twentheplein 3 is in 2012 door Snippe Projecten in samenwerking met monumentenzorg geheel gerenoveerd en bestaat uit een hoogwaardig bedrijfs- en medisch centrum.

De industriële vormgeving is gecombineerd met een trendy sfeer door middel van vides, open trappen, een glazen lift en een prachtig atrium, waarbij rekening is gehouden met de kwaliteit en uitstraling van het originele gebouw. Het Twenthe Centrum is gelegen in het hart van de Twentse stedenband en op loopafstand van Almelo CS.

De vele faciliteiten waaronder de coffeebar/lunchroom gecombineerd met de sport en medische voorzieningen en de aanwezigheid van diverse bedrijven, maken dit volgens makelaar Van Dijk & Ten Cate het ideale bedrijfsverzamelgebouw voor jonge, startende bedrijven en het Twentse MKB.

Snippe Almelo werd bij de verkoop begeleid door Van Dijk & Ten Cate Vastgoed Adviseurs, M7 werd bijgestaan dor Savills Investments. Van Doorne Amsterdam trad op als notaris.