Serge Hoppenbrouwers wordt directeur OML

Mr. Serge Hoppenbrouwers is benoemd tot statutair directeur van Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML). Hij start 3 januari 2018.

Met Serge Hoppenbrouwers haalt OML een ervaren bestuurder in huis. “De rol van hands-on directie voeren past me zeer goed. De afgelopen jaren heb ik als senior projectmanager bedrijfslocaties en gebiedsontwikkeling bij de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) gewerkt aan vergelijkbare uitdagingen als die van OML. Een adviesfunctie op het snijvlak van publiek en privaat domein vraagt van mij dat ik bruggen bouw om uiteindelijk de doelstellingen, als economische groei en verbinden van belangen te realiseren.”

Hans Smulders, waarnemend voorzitter van de Raad van Commissarissen: “OML is sterk in ontwikkeling. We hebben onder andere de beloofde reorganisatie in 2017 gerealiseerd en verder koers gezet op grondposities voor bedrijven ten behoeve van de economische ontwikkeling in Midden-Limburg. Met de benoeming van Serge Hoppenbrouwers hebben we tevens kennis en ervaring op het gebied van organisatie-, vastgoed- en huisvestingsvraagstukken toegevoegd aan de reeds aanwezige kennis bij OML.”

De werkzaamheden van OML betreffen het beheren en vitaal houden van bedrijventerreinen, het beschikken over en inzetten van grondposities, ontwikkelen van gebieds- en locatieconcepten, het voeren van acquisitie en verstrekken van advies en ondersteunende diensten ten behoeve van de aandeelhoudende gemeenten. Enkele voorbeelden waar OML bij betrokken is: verkoop van grondpositie in Echt-Susteren aan Dokvast t.b.v. een groot distributiecentrum, distributiecentrum van Action in Echt Susteren, de ontwikkeling van het Nautisch centrum te Maasgouw en de ontwikkeling van Zevenellen Centre of Biobased Agriculture te Leudal.