Sagax koopt gebouwen Maintenance Valuepark Terneuzen

Sagax is met MVP Development tot overeenstemming gekomen over de koop van 6 bedrijfsgebouwen op het Maintenance Valuepark Terneuzen.

Het betreffen de single tenant en langjarig verhuurde gebouwen van Trinseo, TMS, ENGIE en SPIE en 2 bedrijfsverzamel- gebouwen die zijn verhuurd aan onder andere Syndus Groep, Bilfinger ROB, HCI, Altrad Balliauw, Mammoet, H4A, Kaefer en diverse andere huurders. De totale oppervlakte van de gebouwen omvat circa 10.000 m² kantoorruimte, 18.500 m² bedrijfsruimte (werkplaats en magazijn) en daarbij circa 17.800 m² laydown area en ruim 700 parkeerplaatsen op het omliggende terrein.

De gebouwen worden gefaseerd geleverd aan Sagax. De gebouwen van Trinseo en TMS zijn opgeleverd aan de huurders en vorige week geleverd aan Sagax. De overige 4 gebouwen worden momenteel gerealiseerd en zullen eind dit jaar en begin volgend jaar, na oplevering aan de huurder(s), overgedragen worden aan Sagax.

Sagax is een beursgenoteerde vastgoed onderneming met als doelstelling het beleggen in commercieel vastgoed, voornamelijk in het bedrijfsruimte- en industrieel segment. Op 31 maart 2017 bestond de vastgoed portefeuille uit 432 objecten met een verhuurbaar vloeroppervlakte van 2.315.000 m². Sagax heeft objecten in eigendom in Zweden, Finland, Duitsland, Denemarken, Frankrijk en Nederland.

Het Maintenance Valuepark met een totale omvang van ca. 10 hectare en circa 55.000 m² bedrijfsruimte is een initiatief van Valuepark Terneuzen, een samenwerking tussen DOW en Zeeland Seaports. De twee stakeholders hebben een groot belang in de omgeving met het grootste DOW-complex buiten de VS en de havens van Terneuzen en Vlissingen. Het Maintenance Valuepark kent een strategische ligging direct naast de Westerscheldetunnel, tussen het DOW-complex en de havens van Terneuzen in. Een extra stimulans voor de regio is ook de uitbreiding van het sluizencomplex van Terneuzen dat in 2022 gereed zal zijn. Hiermee worden de havens van Terneuzen en Gent bereikbaar voor grote zeeschepen.

Bedrijven die een link hebben met de procesindustrie in de regio, zoals onderhoudsbedrijven, contractoren of service providers kunnen zich vestigen op het Maintenance Valuepark. Een aantal huurders verhuist met haar bedrijfsruimte vanaf het DOW-complex naar het Maintenance Valuepark, waarmee DOW ruimte maakt om haar procesinstallaties binnen haar eigen complex te kunnen uitbreiden. Het Maintenance Valuepark biedt de partijen de mogelijkheid om in een hotspot van kennis en innovatie in de procesindustrie, haar diensten in de regio verder uit te breiden.

MVP Development, een samenwerking tussen APF International BV en aannemer Cordeel Group NV, heeft vanuit een tender de ontwikkelpositie verworven. De diverse gebouwen worden in opdracht van MVP Development design/construct gerealiseerd door Cordeel Nederland BV. Het afgelopen jaar zijn de eerste 6 gebouwen verhuurd, welke nu verkocht zijn aan Sagax. Twee andere gebouwen op het bedrijvenpark zullen in opdracht van DOW gerealiseerd worden (eigendom), waaronder een nieuw hoofdkantoor van circa 20.000 m². De ontwikkelcombinatie is daarnaast nog met diverse geïnteresseerden partijen in gesprek voor de realisatie van een derde verzamelgebouw. De verwachting is dat het totale bedrijvenpark eind 2018 gereed zal zijn.

MVP Development is in de transactie geadviseerd door Osborne Clarke, Albers en van Tienen notarissen en CBRE.