Roderick Munsters nieuwe voorzitter RvC Athora Netherlands

Maarten Dijkshoorn (1950) heeft besloten per 1 oktober terug te treden als lid en voorzitter van de RvC van Athora Netherlands en haar verzekeringsdochters. Op voordracht van de RvC is Roderick Munsters per heden benoemd als lid van de RvC. Per 1 oktober volgt hij Maarten Dijkshoorn op als voorzitter van de RvC.

Roderick Munsters (1963) heeft uitgebreide bestuurlijke ervaring opgedaan bij verschillende financiële instellingen. Van 2009 tot en met 2015 was hij Ceo van Robeco Groep. Van 2005 tot 2009 was hij lid van het Executive Committee en Chief Investment Officer van ABP Pensioenfonds & APG All Pensions Group. Van 1997 tot 2005 was Munsters Managing Director en Cio bij PGGM Pensioenfonds.

Naast zijn nieuwe functie bij Athora Netherlands is Munsters lid van de Monitoring Commissie Corporate Governance en lid van de RvC van Unibail-Rodamco-Westfield en PGGM Vermogensbeheer. Bovendien is hij Independent non-executive director bij Moody’s – Europe en bij BNY Mellon European Bank. Munsters heeft zowel de Nederlandse als de Canadese nationaliteit en een Master in Economics & Corporate Finance en Financial Economics, beide van Tilburg University.

Roderick Munsters: ‘Ik ben verheugd om te worden benoemd als voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Athora Netherlands, een verzekeraar met een rijke geschiedenis, een onderscheidend duurzaam profiel en sterke merken. Ook kijk ik uit naar de samenwerking met mijn collega-commissarissen, de leden van de Raad van Bestuur en de medewerkers. Samen met hen zal ik gaan werken aan de verdere groei van Athora Netherlands.’

Maarten Dijkshoorn: ‘Na 45 jaar in de verzekeringssector te hebben gewerkt, waarvan de laatste vijf jaar als voorzitter bij Athora Netherlands, voelt dit als het juiste moment om afscheid te nemen. Het was zowel een genoegen als een eer om de afgelopen jaren voorzitter te zijn van de RvC van Athora Netherlands en deel uit te maken van de transformatie die al in 2016 begon. Dit heeft geresulteerd in een stabiel en robuust bedrijf dat goed gepositioneerd is voor de toekomst. Met Roderick Munsters verwelkomen we een zeer deskundige en ervaren voorzitter en aan hem kan ik met een gerust hart het stokje overdragen. Namens de RvC wens ik hem veel succes in zijn nieuwe rol.’

Na de benoeming van Roderick Munsters per 1 oktober bestaat de RvC uit vijf leden: Roderick Munsters (voorzitter), Pierre Lefèvre, Hanny Kemna, Floris Deckers en Michele Bareggi.