Rob Heesen treedt terug als directeur Blokker

Rob Heesen, algemeen directeur van Blokker Nederland is teruggetreden als algemeen directeur. Zijn functie wordt overgenomen door Casper Meijer, ceo van Blokker Holding.

Meijer zal de rol van algemeen directeur Blokker naast zijn rol als ceo van het moederconcern vervullen. De ontvlechting van Blokker Holding en het verkoopproces van de overige winkelformules van het concern verlopen volgens plan, meldt het bedrijf in een persbericht. 

Met de op 16 mei aangekondigde strategiewijziging van Blokker Holding, zal Blokker als zelfstandige onderneming worden voortgezet. Dit stelt de Blokkerdirectie voor een nieuwe opdracht bovenop de huidige reorganisatie, de winkelsluitingen en de landelijke uitrol van De Nieuwste Blokker-winkels. "Deze ontwikkelingen leggen een zware druk op de hele Blokkerorganisatie. Heesen heeft in dit kader zijn besluit om af te treden vanuit bedrijfsbelang genomen. Hij blijft beschikbaar voor het concern."

Heesen (1971) trad op 1 oktober 2015 aan als directeur van Blokker. Hij was afkomstig van Hema, waar hij de rol van commercieel directeur vervulde. Hij had eerder managementfuncties bij Etos en Super de Boer. 

Formules in de etalage
De afgelopen tijd zijn grote veranderingen doorgevoerd bij de holding van Blokker. Alle formules behalve de huishoudwinkels van Blokker werden in de etalage gezet. Inmiddels heeft Gilde Equity Management meubelketen Leen Bakker overgenomen en is het distributiecentrum van Leen Bakker verkocht aan Intervest Offices & Warehouses. De overige ketens die onder de paraplu van Blokker Holding vallen zijn Intertoys, Marskramer, Xenos, Maxi Toys en Big Bazar. Marskramer gaat door als franchiseformule en groothandelsorganisatie, de overige ketens worden verkocht.

De Blokker-winkels zijn of worden gemoderniseerd, waarbij 100 filialen dichtgaan. Inmiddels is meer dan twee derde van de eigen winkels omgebouwd naar De Nieuwste Blokker. "Diverse herstructureringen hebben ervoor gezorgd dat de kosten aanzienlijk zijn gedaald. We zitten op het goede pad richting herstel en ik ben trots op het team van medewerkers dat in staat is de vernieuwing voort te zetten", aldus Heesen.

Kantelpunt
Casper Meijer, CEO van Blokker Holding: “Wij respecteren Robs besluit. Blokker bevindt zich op een kantelpunt. De organisatie is onder Robs leiding in hoog tempo gemoderniseerd. Als we de prestaties van De Nieuwste Blokker-winkels en de online activiteiten isoleren, dan zien we een sterke en kansrijke winkelformule die op waardering kan rekenen van onze trouwe en nieuwe klanten. Er staat een goede basis, maar er is nog veel te doen. We zitten midden in een reorganisatie waarbij we nog een groot aantal winkels sluiten. Daarnaast vragen inkoop, verkoop, bevoorrading en commercie bij Blokker en de verzelfstandiging van de holding nog veel aandacht. Ik pak de handschoen op om samen met de Blokkerdirectie, Nextail en alle Blokkermedewerkers het oer-Hollandse Blokkermerk relevant en bestendig een nieuw decennium in te brengen."