Rent-All breidt vestiging Focus Amsterdam op Business Park Amsterdam Osdorp uit

Rent-All, het moederbedrijf van Focus Amsterdam, is gestart met de uitbreiding van haar pand op Business Park Amsterdam Osdorp.

Het kantoor met warehouse waarin Focus Amsterdam sinds 2009 is gevestigd, wordt uitgebreid met 2036 m² bvo, ontworpen door Penta Architecten. Op de kavel van bijna 4500 m² wordt er 500 m² kantoorruimte en 2100 m² warehouse met 4 loading docks en 1 overheaddoor bijgebouwd. De oplevering door Boelens de Gruyter in samenwerking met Pleijsier Bouw staat gepland voor maart 2018. Focus Amsterdam verzorgt het geluid, licht en beeld van (inter)nationale zakelijke evenementen, concerten en theaterproducties.

Rent-All is een toonaangevende verhuurder van licht-, audio- en videoapparatuur en rigging. Rent-All levert in Europa een groot assortiment apparatuur voor onder andere theater, televisie, concerten en beurzen, zoals Andre Rieu, Soldaat van Oranje en het dance event Armin only. Het hoofdkantoor van Rent-All is gevestigd in Bemmel, daarnaast zijn er vestigingen in Amsterdam, Baarn, Castrop-Rauxel (DE) en Nürnberg (DE). Bij Rent-All werken in totaal 180 mensen.

Theo van Workum, CEO Rent-All: “Amsterdam is voor ons internationale bedrijf een ideale werkplek. De centrale ligging en de goede verbindingen stellen ons in staat om onze klanten goed te bedienen. Ook de kwaliteit en uitstraling van het park was voor ons doorslaggevend.”

Hocus Pocus
Focus Amsterdam is in 1975 opgericht door de productiemedewerkers van rockband Focus, de band van Thijs van Leer en Jan Akkerman, bekend van het liedje ‘Hocus pocus’. Sinds 2009 is Focus Amsterdam een dochteronderneming van Rent-All. Focus Amsterdam verzorgt in Europa het geluid, licht en beeld van grote evenementen en theaterproducties als de musicals Soldaat van Oranje, Anne en Sonneveld, het concert A state of Trance van DJ Armin van Buuren, Holiday on Ice, Sail Amsterdam, Herdenkingsdienst MH17 en diverse zakelijke bedrijfsevenementen en standbouw. In de vestiging op Business Park Amsterdam Osdorp werken na de uitbreiding 55 mensen.

Business Park Amsterdam Osdorp
Business Park Amsterdam Osdorp is gelegen in Amsterdam Nieuw-West, op tien minuten afstand van Schiphol en de Amsterdamse binnenstad. Centraal gelegen door een (binnenkort) directe aansluiting met de A9 door de S106 en nabijgelegen A4, A5 en A10. Momenteel zijn er zo’n twintig bedrijven op het terrein gevestigd waaronder McDonald’s, Taylor Guitars, Rent-All/Focus Amsterdam, No Excess, Sanquin Bloedvoorziening, Corning Life Sciences, New Century Hotel en een tiental lokale ondernemers.

De ontwikkeling van Business Park Amsterdam Osdorp Fase 2 (totaal circa 25 ha.) is in voorbereiding. Het terrein is een gezamenlijke ontwikkeling van regionale gebiedsontwikkelaar SADC en gemeente Amsterdam.