Primevest neemt Holland Immo Group over

Primevest Capital Partners neemt de Holland Immo Group met een beheerd vermogen van € 0,9 mrd over. 

Met de overname groeit het beheerd vermogen van investment manager Primevest Capital Partners tot € 2,8 mrd en versterkt het haar positie onder particuliere beleggers. Het in Eindhoven gevestigde en AIFM-gereguleerde Holland Immo Group biedt gespecialiseerde fondsen in woningen, zorgvastgoed en parkeergarages voor zowel particuliere als institutionele beleggers en heeft een beheerd vermogen van 0,9 miljard euro verdeeld over meer dan 25 fondsen met objecten in Nederland, Duitsland, Italië en Spanje. 

Peter Helfrich, managing partner bij Primevest CP: “Holland Immo Group heeft een uitstekende reputatie in Nederland dankzij de prestaties van haar fondsen, haar grote en loyale klantenbestand en een uitstekend trackrecord dat meer dan twee decennia teruggaat. We hebben zeer complementaire bedrijven en via de 30 collega’s van Holland Immo Group hebben we direct toegang tot een netwerk van gevestigde relaties met particuliere beleggers en family offices. Ook voegen we veel expertise toe aan ons toch al ervaren team en versterken wij ons platform op het gebied van acquisitie, asset management, risicobeheer en compliance. Onze visie is gericht op het investeren in de toekomst van onze steden door duurzame woningen te bieden, de connectiviteit te verbeteren en mobiliteit mogelijk te maken. Deze overname zal ons helpen om deze ambities te realiseren.”

Manfred Kühl, ceo bij Holland Immo Group: “Zowel Primevest als Holland Immo Group zijn boutique firma’s die gespecialiseerd zijn in alternatieve real assets waar een enorme vraag naar is van zowel beleggers als gebruikers. Door onze krachten te bundelen, bieden wij een zeer professioneel team, sterke expertise op het gebied van fund en asset management en een groot acquisitienetwerk in deze nichesegmenten. Wat betreft de segmenten wonen, zorg en parkeergarages sluiten beide bedrijven goed bij elkaar aan, terwijl Holland Immo Group met name gericht is op particuliere beleggers en family offices en Primevest op institutionele beleggers.”

De markt voor vastgoedbeleggingsfondsen, inclusief alternatieve categorieën zoals parkeergarages en telecommunicatie-infrastructuur, heeft het afgelopen decennium een gestage groei laten zien. De vraag naar deze fondsen voor particuliere en semi-institutionele beleggers zal verder toenemen naarmate de bevolking structureel ouder wordt en de behoefte aan individuele vermogensvorming voor de oude dag toeneemt, zo denken de partijen. De huidige lage rentestand leidt tevens tot een verschuiving van staatsobligaties en spaarrekeningen naar andere beleggingscategorieën, doordat een toenemend aantal particuliere beleggers het voorbeeld van institutionele spelers volgt en elders op zoek gaat naar stabiele inkomstenbronnen voor hun persoonlijke pensioenregelingen.

Peter Helfrich: “We zien een aanzienlijke groei in de particuliere en semi-institutionele markten als gevolg van een groeiende groep mensen die hun eigen pensioenvoorzieningen treffen en op zoek zijn naar een vertrouwde aanbieder in de markt."

Peter Helfrich en Gaston Hupkens zijn in augustus dit jaar van start gegaan bij Primevest CP als respectievelijk managing partner en head of operations. Het senior managementteam bestaat uit partners Bart Pierik, Hans-Peter Renk en Bas van Dongen. Samen met Holland Immo Group bestaat het gecombineerde team uit circa 70 professionals die vanuit de kantoren in Utrecht, Eindhoven en Berlijn blijven opereren.