PROVADA: Branche hoopt op veto Mona voor gehate huurwet

Nu Mona Keijzer waarschijnlijk de nieuwe woonminister wordt is het sentiment onder de bezoekers aan de Provada razendsnel omgeslagen. Een voortijdig einde aan de Wet betaalbare huur lonkt. 

De Wet betaalbare huur hangt aan een zijden draad, als je particuliere beleggers op de Provada moet geloven. De Wet zou regulier op 18 juni door de Eerste Kamer worden aangenomen, maar op 5 leden na ontbreekt een meerderheid.

Naar verluidt heeft BBB het departement Wonen gekregen in het nieuwe kabinet. Het ministerschap voor Binnenlandse Zaken (waaronder Wonen) lijkt te landen bij Mona Keijzer, iets wat ze zelf min of meer al heeft bevestigd.

Daarmee is er nieuwe hoop dat de Wet betaalbare huur de eindstreep niet haalt. BBB was namelijk geen voorstander van de wet en ook op persoonlijk vlak hebben voormalig CDA'er Keijzer en haar voorganger op het departement Hugo de Jonge weinig gemeen met elkaar. 

De komst van Keijzer stemt beleggers bij voorbaat hoopvol zo valt te lezen op social media. Wijnand Groenen van vastgoedinvesteerder Meerdervoort: 'Gefeliciteerd Mona Keijzer, met de belangrijkste ministerspost van Nederland. De vastgoedwereld krijgt hier weer wat hoop door. Heel erg veel succes gewenst met de grote uitdagingen die hierbij komen kijken. Want er moet heel veel veranderen. Er is heel veel herstel nodig. Blijf trouw aan overtuigingen en heb de kracht om te doen wat nodig is. Het stemt mij hoopvol.' 

Ook Edward Touw van Heimstaden laat zich op X niet onbetuigd: 'Veelbelovend nieuws. In de Kamer liet ze op Wonen steeds een realistisch geluid horen, gebaseerd op de feiten. Precies wat de woningmarkt nu nodig heeft.'