Oprichter G&S Vastgoed, Chris Gongriep, overleden

Chris Gongriep, oprichter van G&S Vastgoed, is vrijdag plotseling overleden. Dit meldt het bedrijf op zijn website. Gongriep is 70 jaar geworden.

Op de site van G&S Vastgoed is de volgende tekst te lezen:

'Vanmiddag hebben we kennis genomen van het overlijden van de oprichter van onze onderneming. Met het plotselinge overlijden van Chris verliezen wij een bijzondere man. Een bevlogen en gepassioneerde ondernemer die veel betekend heeft voor veel mensen om hem heen. Zoveel plezier en betrokkenheid heeft iedereen die met hem heeft gewerkt gekend. Oprichter van ons bedrijf G&S Vastgoed en oprichter van veel ondernemingen in en buiten de vastgoedsector. Een man die vastgoedontwikkeling kleur heeft gegeven. Maar ook in de zeiljachtsector heeft zijn visie grote invloed gehad. Standvastig en onorthodox was zijn manier van werken. Zijn grote passies waren ondernemen en zeilen. Mooie en spraakmakende projecten heeft hij gerealiseerd en grote zeilprestaties heeft hij geleverd. De ontwikkeling van de Amsterdamse Zuidas was ontegenzeggelijk een kroon op zijn werk. Zijn geest zal doorleven in onze onderneming.

Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden.

Namens G&S Vastgoed,

Martien Kroezen, Martine Gründemann, Jason Blackmore'

In 2015 verkocht Gongriep zijn resterende belang van 40% in G&S aan Volker Wessels. In 2007 nam VolkerWessels bouwbedrijf G&S Bouw over en verkreeg toen ook het belang van 30% in G&S Vastgoed. Toen spraken de partijen ook af dit belang later uit te bouwen. Vorig jaar werd overeengekomen dat G&S Vastgoed zelfstandig in de markt blijft opereren, maar meer gebruik zal maken van de diensten van de VolkerWessels ondernemingen. Voorheen werden de meeste projecten die G&S Vastgoed ontwikkelde gebouwd door G&S Bouw. Nu zal ook vaker worden samengewerkt met Boele & Van Eesteren.

G&S Vastgoed heeft verschillende projecten in Amsterdam ontwikkeld, waaronder 900Mahler en 400Beethovenstraat op de Zuidas. Samen met Icon werkt G&S aan het grootschalige renovatieproject Atrium, gelegen in het centrumgebied van de Zuidas. Ook in Amsterdm Zuidoost is G&S zeer actief. In januari 2016 heeft G&S het trendy hotel Jaz Amsterdam in Amsterdam Zuidoost verkocht, een nieuw hotelconcept van de Steigenberger formule Jaz in the city. Daarnaast ontwikkelt G&S samen met OVG het nieuwe hoofdkantoor van ING Group. Het huidige kantoor de Amsterdamse Poort, “Het Zandkasteel”,  wordt door deze ontwikkelcombinatie getransformeerd tot circa 500 woningen.

Volgens het blad Quote was Gongriep geruime tijd depressief en heeft hij vrijwillig een einde aan zijn leven gemaakt.