Nieuwe voorzitter NVM is Peter Brussel

De NVM maakt bekend dat Peter Brussel is benoemd tot nieuwe algemeen voorzitter van de NVM. Brussel volgt daarmee waarnemend voorzitter Lana Gerssen op.

Zij nam deze functie waar na het vertrek van Onno Hoes die geen tweede termijn ambieerde als algemeen voorzitter.

Peter Brussel (1957) is een ervaren bestuurder met ruime ervaring in verenigings- en brancheorganisaties in diverse sectoren. 

Brussel vervulde directie- en bestuursposities, onder andere bij BCC Holding en Blokker Holding. Sinds 2014 tot heden is hij voorzitter van de RvC van VVV Nederland. Sinds 2013 is Peter Brussel algemeen voorzitter van brancheorganisatie Hiswa - de watersportsector. Onder zijn voorzitterschap kwam in 2020 de fusie tot stand tussen Hiswa en Recron, een brancheorganisatie met 2500 leden die actief zijn in de watersport- en recreatiesector. Sinds 2016 is Brussel algemeen voorzitter van Focwa, de brancheorganisatie van schadeherstellers in de automotive sector. Zijn termijn als voorzitter bij Focwa eindigt eind november 2022. Aansluitend blijft Peter Brussel tijdelijk betrokken bij het fusietraject met Bovag dat naar verwachting begin 2023 wordt gerealiseerd.

De Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM U.A. is opgericht in 1898. Met ruim 4400 aangesloten makelaars en taxateurs is de NVM de grootste ledenorganisatie van makelaars, taxateurs en vastgoeddeskundigen. De vereniging is georganiseerd rond drie gespecialiseerde vakgroepen: Wonen, Business en Agrarisch en Landelijk.