Nieuwe sociale huur in Eindhoven met muren van stro

Woningcorporatie Trudo laat bij een sloop-nieuwbouwtraject in Eindhoven de nieuwe sociale huurwoningen deels optrekken uit stro. 

Het gaat om de sloop van 44 woningen en nieuwbouw van 89 sociale huurwoningen aan de Rustenburgstraat in Eindhoven. De oude woningen uit 1947 zijn technisch 'op' en worden vervangen door moderne nieuwbouwwoningen.

Ecologie en biodiversiteit

In het nieuwe plan is veel aandacht en ruimte voor de groene setting. De nieuwe grondgebonden woningen zijn een duidelijke verwijzing naar het cultuur-historische verleden. In het nieuwe plan wordt veel aandacht besteed aan de buitenruimte en het gebruik hiervan, maar vooral ook aan ecologie en biodiversiteit. 

Geperst stro

Binnen het plan past het  streven om de woningen duurzaam, biobased en met zo min mogelijk overlast te bouwen, zo meldt Trudo op haar website. De nieuwe woningen worden gebouwd voglens het concept van Stotec: houtskeletbouw panelen gevuld met onder hoge druk geperst stro. Trudo heeft Van Herpen geselecteerd als aannemer. Samen met hen wordt het plan nu verder technisch uitgewerkt. 

De nieuwe woningen kennen drie maten: S, M en L en zijn geschikt voor een- tot driepersoonshuishoudens. Trudo verwacht de omgevingsvergunning begin 2024 in te kunnen dienen en medio 2024 te kunnen starten met de realisatie van het project. Het plan wordt in meerdere fasen uitgevoerd. 

Laatste nieuws

Evenementen