New Balance vestigt EMEA-hoofdkantoor in Amsterdams Schinkel District

New Balance verhuist haar EMEA-hoofdkantoor naar het Amsterdamse Schinkel District. Het sportmerk gaat huren in gebouw A-Factorij van het Amerikaanse vastgoedbedrijf Jamestown. 

New Balance heeft onlangs een langjarige huurovereenkomst voor 3.865m² in de A-Factorij getekend met  Jamestown. Deze voormalige fietsfabriek aan de Pilotenstraat 35-45 uit de jaren ’50 werd in 2002 omgebouwd tot kantoor- en bedrijfsruimte. Jamestown is sinds 2020 eigenaar van het gebouw.

New Balance, dat nu nog gehuisvest is in de Amsterdamse wijk Houthavens, krijgt behalve kantoorruimte ook showrooms en een contentstudio in de A-Factorij. De ruim 150 medewerkers nemen deze zomer hun intrek in het gebouw. 'We kijken ernaar uit om te verhuizen naar zo’n innovatieve, creatieve en levendige plek die naadloos aansluit bij het type bedrijf dat New Balance is', zegt Mathias Boenke, Senior Vice President EMEA, New Balance. 'De opstapel staande uitbreiding van ons EMEA-hoofdkantoor getuigt vooral van onze aanhoudende sterke groei, met name in Europa.'

Groot Handelsgebouw

Jamestown, de eigenaar van A-Factorij, is een op design gericht Amerikaans vastgoedbedrijf en staat bekend om haar grootschalige adaptive reuse-projecten. Haar bekendste bezit in Nederland is het Groot Handelsgebouw in Rotterdam, een aankoop uit 2019 waarmee het haar entree maakt in Europa. 

Jamestowns portefeuille in de Amsterdamse wijk Schinkel bestaat naast A-Factorij ook uit Helicopterstraat, een complex van moderne kantoorgebouwen en winkelruimtes. De totale Schinkel portefeuille beslaat 26.746m². Het vastgoedbedrijf ontwikkelt een creative placemaking-programma in de buurt dat aansluit bij het Schinkelkwartier-masterplan. De gemeente Amsterdam is bezig om het gebied te transformeren tot een levendige, innovatieve en duurzame wijk met internationale allure.

Schinkel District

'Schinkel District is de thuisbasis van tal van bedrijven, ateliers en creatieve ondernemers', zegt Michael Phillips, President van Jamestown. 'Gelegen nabij het Olympisch Stadion, is het gebied een toonbeeld van architectuur, kunst en ondernemerschap. Schinkel District huisvest onder andere mediabedrijven, contentcreators, architecten, kunstenaars, ontwerpers en techprofessionals.'

Inmiddels heeft het vastgoedbedrijf ongeveer $1 miljard aan beheerd vermogen in Europa (per 31 maart 2024). Jamestown bezit in Europa ook vastgoed in Portugal, Spanje, Italië, Duitsland en het VK.

New Balance werd bij deze transactie bijgestaan door CBRE en Jamestown door Van Gool Elburg.