Modeketen Score failliet verklaard

Modeketen Score is afgelopen vrijdag door de Rechtbank Gelderland failliet verklaard. Voor de 50 winkels van het bedrijf in Nederland en een groot aantal shop-in-shops in Duitsland en de Benelux en lijkt het doek te vallen.

De website is vooralsnog, maandagmiddag 26 juni, online en je kunt er ook nog kleding bestellen. Wellicht heeft dat te maken met het feit dat Score heeft toegezegd ‘er alles aan zal doen om te zorgen dat bepaalde bedrijfsonderdelen, waaronder het goedlopende jeansmerk Chasin, een doorstart kunnen maken’. Er werken in totaal zo’n 450 mensen bij het bedrijf. Wat er met de medewerkers gaat gebeuren zal mede afhangen van zo’n eventuele doorstart.

De redenen van het faillissement liggen volgens Score Group in een grote coronaschuldenlast, supplychain problemen en de koopkrachtdaling van consumenten. Hierdoor is het bedrijf in liquiditeitsproblemen geraakt. Eind 2021 zei ceo Frank Huisman tegen Retail Trends dat het bedrijf hard was geraakt door de coronacrisis, maar nog wel een positief resultaat zou boeken over dat jaar. Voor 2022 en 2023 verwachtte Huisman een fors herstel van de omzet.

Officieel heeft de rechtbank op 23 juni 2023 het faillissement uitgesproken voor de volgende onderdelen van Score: Score Group BV, Score Wholesale BV, Score Retail Nederland BV, Score International B.V., Score Franchise BV, S.C.R. Retail BV, CHASIN' Wholesale BV, CHASIN' Retail Nederland BV en Blue Office BV.

De rechtbank benoemt de Arnhemse advocaat mr. C.W. Houtman tot curator.