Life gebouw in Amsterdam opgeleverd

Vandaag is het Life gebouw opgeleverd, in de Houthaven in Amsterdam. Ouderenhuisvester Habion kocht een deel van Life turn-key aan van Vorm.

Life is een samenwerkingsproject van Habion, Bouwinvest en Cordaan. Bouwinvest is eigenaar van de vrije sector huurwoningen en zorgorganisatie Cordaan heeft een woonvoorziening geopend waar zij intensieve zorg aan ouderen (met dementie) bieden.
In totaal heeft Habion 39 sociale huurwoningen in de exploitatie genomen en aan haar vastgoedportefeuille toegevoegd.

In het nieuwe Life gebouw wonen straks mensen van 60+, met en zonder zorgvraag. Zij zorgen voor en geven om elkaar. Verhuizen is niet meer nodig. In het gebouw komt een mix van 26 koopwoningen, 59 vrije sector huurwoningen (Bouwinvest) en 39 sociale huurwoningen (Habion) rondom een gezamenlijke binnentuin. Een gezondheidscentrum, horeca, atelier en studio’s van zorgorganisatie Cordaan gaan zich hier ook vestigen.

Habion is een woningcorporatie gespecialiseerd in huisvesting voor ouderen. Als maatschappelijk belegger biedt Habion ouderen een thuis. Verspreid over heel Nederland bezit Habion op ruim 120 locaties meer dan 11.000 wooneenheden voor ouderen.