Leyten en Van Maren leveren studentencomplex Delft op

Leyten en Van Maren hebben het studentencomplex SW2 op de campus TU Delft opgeleverd.

Met de overhandiging van de sleutels aan Duwo is het studentencomplex SW2 vóór de start van het nieuwe academische schooljaar opgeleverd. Reeds voor de oplevering waren alle studentenwoningen door DUWO verhuurd.

SW2 betreft de herontwikkeling van het oude hoofdkantoor van Deltares naar circa 700 studentenwoningen (waarvan ongeveer 100 onzelfstandige kamers) en ruim 2000 m² aan commerciële voorzieningen. Hiervoor is een beperkt gedeelte van het oude gebouw gesloopt. Op de vrijgekomen locatie is een nieuwe landmark van meer dan 70 meter hoog gerealiseerd ten behoeve van ruim 500 zelfstandige studentenwoningen. Het niet gesloopte deel van het oude kantoorgebouw is getransformeerd naar een kleine 200 studentenwoningen en voorzieningen.

Campusvisie
Het nieuwe complex, met in de plint onder meer een Spar University, een drietal horeca-units, kapperszaak en huisartsenpost, levert een belangrijke bijdrage aan de campusvisie van de TU Delft. De mix aan voorzieningen gesitueerd rond een openbaar plein zullen een voorname verblijfsplek worden voor de bewoners, maar ook een ontmoetingsplek zijn voor studenten, academisch personeel en op de campus gevestigde bedrijven.

De studentenwoningen zullen de komende twintig jaar door Duwo worden verhuurd en beheerd. Ruim voor de oplevering stonden de studenten in de rij om een woning te bemachtigen en inmiddels zijn alle woningen in gebruik genomen door de nieuwe bewoners.

Belegging
SW2 is een gezamenlijke ontwikkeling van Leyten en Van Maren. Zij zullen het complex tevens langjarig in belegging nemen. Het ontwerp is van RoosRos Architecten en de bouw is gerealiseerd door Smit’s Bouwbedrijf (nieuwbouw) en Groenendijk PGN Bouw (herontwikkeling).

Van Maren is een bedrijf dat ruim 75 jaar actief is in onroerend goed. De oorsprong van Van Maren ligt in de bouw, ontwikkeling en belegging. Sinds de verkoop van de bouwtak in 1995 bestaan de activiteiten hoofdzakelijk uit het lange-termijn beleggen in en herontwikkelen van woningcomplexen en winkelpanden.