Lente in de grote steden begint met veel grote kantoortransacties

In de week waarin de lente officieel is begonnen zijn er veel kantoortransacties te melden in de drie grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

In Rotterdam sloot de gemeente Rotterdam aan de voet van de Erasmusbrug een huurovereenkomst voor 6500 m² in het voormalige pakhuis aan de Gedempte Zalmhaven 7. CBRE bracht namens eigenaar LaSalle IM de huurovereenkomst tot stand.

Op de Watermanweg in Rotterdam tekende LKQ Fource een huurovereenkomst voor 3995 m² met Rubens Capital Partners. Het bedrijf is leverancier in automotive onderdelen en tools en kiest voor een langjarige huurovereenkomst in het gebouw dat ook bekend staat als Eurogate III. Bij deze transacties waren zowel CBRE, De Mik Bedrijfshuisvesting als Solved betrokken.

In Den Haag verlengde Merin de huurovereenkomst met huurder Humanity Hub in het gebouw Sirius aan de Fluwelenburgwal 58. De non-profit organisatie huurt in Sirius 1974 m². Eveneens in Den Haag verlengde het olieconcern Schlumberger Petroleum Services zijn huurcontract voor 2000 m² kantoorruimte met Swisslife Asset Management in het Haagsche Hof aan de Parkstraat 83. Nadorp Bedrijfsmakelaars en CBRE waren verantwoordelijk voor de totstandkoming van deze huurverlenging.

In Amsterdam kon NSI een handtekening zetten onder het eerste huurcontract voor het nog te bouwen Well House aan de Zuidas. Flexoffice-expert Spaces zal in deze nieuwe kantoorontwikkeling 3800 m² gaan huren op de zesde verdieping.

In de PropertyNL datasheet van week 11 en 12 zijn onder meer de bovenstaande transacties terug te vinden. In het wekelijkse overzicht met grotere transacties staan zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed, en is ook plaats voor uitgegeven leningen. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.