Kroonenberg beoogd koper van kantoor Kas Bank

De Kas Bank staat op het punt haar hoofdkantoor aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam te verkopen aan de Kroonenberg Groep. Dit heeft de bank aangekondigd.

In een mededeling maakt de effectenbeheerder bekend dat zij in vergevorderd stadium van gesprekken is met Kroonenberg Groep over de verkoop van het gezichtsbepalende gebouw in het centrum van Amsterdam. De verkoop zal naar verwachting eind 2016 plaatsvinden en een brutoresultaat opleveren van ruim € 20 mln. De boekwaarde van het pand ligt rond € 35 mln waardoor de verkoopwaarde op bijna € 55 mln komt.

Tot eind 2017 zal Kas Bank het huidige kantoorpand van Kroonenberg Groep huren. Daarna zal zij naar een nog nader te bepalen locatie 'in groot Amsterdam' verhuizen.

Het voornemen om het hoofdkantoor af te stoten heeft de bank afgelopen februari aangekondigd. In 2013 verkocht het bedrijf haar toenmalige zetel in de Amsterdamse Spuistraat. 

Voor Kroonenberg Groep zou het de tweede keer zijn dat zij een gezichtsbepalend gebouw van een financieel bedrijf koopt in de binnenstad van Amsterdam. Eerder heeft ze dat gedaan met de voormalige vestiging van ABN Amro aan het Rembrandtplein dat zij volledig heeft herontwikkeld zonder het monumentale karakter van het pand aan te tasten. In november 2015 heeft zij The Bank verkocht aan de Duitse belegger Deka voor € 275 mln. 

Het pand van Kas Bank ligt op 2 minuten wandelen van de Dam. Het was in de vorige eeuw het hoofdkantoor van De Telegraaf waar redactie en drukkerij gevestigd waren. Nadien is het krantenbedrijf naar Amsterdam Sloterdijk verhuisd. Deze week maakte De Telegraaf bekend deze vestiging ook van de hand te willen doen.