Koopmans Bouwgroep koopt twee woningbouwkavels in Roombeek Enschede

TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep gaat in de wijk Roombeek in Enschede 200 (huur)appartementen ontwikkelen en bouwen.

 

De appartementen komen in twee gebouwen aan de Stroinksbleekweg en Hulsmaatstraat, de locatie waar vroeger de Twentse Textiel Maatschappij, TETEM, was gevestigd. De gebouwen, met de namen TETEM 3 en TETEM 4, krijgen ieder een eigen uitstraling. Tangram Architekten uit Amsterdam ontwerpt het appartementengebouw TETEM 3. Van der Linde Architecten uit Deventer maakt het ontwerp voor TETEM 4. In dit gebouw komen zorg- en levensloopbestendige appartementen.

Koopmans Bouwgroep is op dit moment in overleg met twee institutionele beleggers die de (huur)appartementen in beide gebouwen gaan afnemen. Dit jaar worden de ontwerpen verder uitgewerkt in goed overleg met alle betrokken partijen. Naar verwachting kan eind van het jaar de omgevingsvergunning worden ingediend.

De kavels waar Koopmans Bouwgroep de appartementen op gaat ontwikkelen en bouwen, waren in het bezit van High Garden. Afgelopen 12 februari 2020 tekenden de twee partijen, beide gevestigd in Enschede, de koopovereenkomst voor deze kavels.