Kerkgenootschap koopt De Kandelaar in Amsterdam Zuidoost

Rochdale heeft het multifunctionele en culturele complex De Kandelaar verkocht door een van de gebruikers, stichting Pentecost Revival Church.

De verkoop heeft plaatsgevonden via een openbare inschrijving. Er zijn meerdere biedingen gedaan, maar het gebouw is verkocht aan de grootste huurder in het gebouw, stichting Pentecost Revival Church. Rochdale is tevreden met de verkoopopbrengst en ook de bestemming. Na de officiële handtekening bij de notaris is het nu definitief. De verkoop is verzorgd door Van der Linden Bedrijfsmakelaars. De koper is begeleid door Fris Bedrijfsmakelaars.

Oplossing voor kerken
Behalve met de inzet van Rochdale, werd de Kandelaar in 2007 met hulp van Stadsdeel Zuidoost en Europees geld gebouwd om een oplossing te creëren voor het huisvestingsprobleem van de Afrikaanse kerken in de Bijlmer. Door de vernieuwing van de Bijlmermeer, waardoor veel flatgebouwen en parkeergarages werden gesloopt, leden namelijk vele kerkgenootschappen er een zwervend bestaan. Vooral kleinere genootschappen hielden juist daar hun kerkdiensten, ze konden door die ontwikkelingen geen kant meer op.

De Kandelaar staat in verbinding staat met de flat Grubbehoeve en omvat vijf kerkzalen, die in totaal plaats bieden aan 900 gelovigen. Ook biedt De Kandelaar ruimte aan een aantal zogenaamde zelforganisaties, een kinderdagopvang en een restaurant. Het complex is ontworpen door Ria Smit Architecten.

André Rouvoet
De Kandelaar die tien jaar geleden werd geopend door André Rouvoet, is bekend in Amsterdam Zuidoost en kwam in het verleden meerdere malen in opspraak vanwege de geluidsoverlast als gevolg van muziek en gezang in de kerkzalen. Om deze reden staat er één zaal leeg.