Kennispark Twente en ASR Dutch Science Park Fund gaan samenwerken

Universiteit Twente, Stichting Gebiedsorganisatie Kennispark Twente, gemeente Enschede en ASR Dutch Science Park Fund hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Gezamenlijk zetten zij in op de transformatie van Kennispark Twente.

De samenwerkingsovereenkomst tussen de vier partijen biedt extra kansen voor investeringen in vastgoed die passen bij de gebiedsvisie van Kennispark Twente: een dynamische toplocatie voor talent en innovatie. De partijen werken hierin complementair aan elkaar, met als doel gezamenlijk alle doelgroepen van Kennispark Twente optimaal te bedienen. De Universiteit Twente richt zich op vastgoed ten behoeve van haar kerntaken zijnde onderwijs, onderzoek en valorisatie. Het ASR Dutch Science Park Fund focust zich op vastgoed voor commerciële partijen die zich op het sciencepark willen vestigen. 

Eerste concrete stappen na ondertekening
ASR Dutch Science Park Fund werd in 2020 eigenaar van The Gallery aan de Hengelosestraat. De volgende concrete stap na ondertekening is de ontwikkeling van een multi-tenantgebouw in het nieuwe innovatiedistrict tussen de campus en het huidige Business- and Sciencepark. In dit nieuwe gebouw kunnen naast bedrijven ook shared facilities, zoals vergaderplekken, co-workingspaces, gedeelde labs en horecavoorzieningen een plek vinden. De verwachting is dat dit pand er eind 2024 kan staan.

Anne-Wil Lucas, directeur Kennispark Twente: ‘We hebben ambitieuze plannen voor Kennispark. Het huidige Business and Sciencedeel van Kennispark moet een make-over krijgen, waardoor het een plek voor ontmoeting en verbinding wordt. Ook willen we een heel nieuw innovatiedistrict toevoegen aan de Hengelosestraat, waardoor de unieke UT-campus en het Business- and Sciencepark letterlijk één gebied worden waar talent kan leren, werken, wonen en recreëren. Die transformatieopgave krijgen we alleen voor elkaar als we samenwerken met een vastgoedpartner die bereid is voor de lange termijn te investeren in dit gebied en onze gebiedsvisie onderschrijft. Die partner hebben we nu gevonden.’

Kennispark Twente
Kennispark Twente behoort tot de top 3 innovatiecampussen van Nederland met meer dan 400 bedrijven en ruim 10.000 banen waar iedere dag gewerkt wordt aan baanbrekende innovaties op het gebied van MedTech, advanced manufacturing, smart & secure systems en materials. Als eerste sciencepark van Nederland is het toe aan een opknapbeurt.