Ikea bestuurder Gerard Groener in RvC Triodos Groenfonds en Fair Share Fund

Gerard Groener is voorgedragen als lid van de Raad van Commissarissen van het Triodos Groenfonds en Triodos Fare Share Fund. Hij is sinds 2015 al commissaris van het Triodos Vastgoedfonds.

Gerard Groener is bestuurder bij Ikea Centres, dochteronderneming van Ikea Group die winkelcentra ontwikkelt en beheert over heel de wereld. Daarvoor was hij ceo van Corio, het voormalige in Amsterdam genoteerde Utrechtse vastgoedbedrijf dat in 2014 werd overgenomen door het Franse Klépierre.

Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders van het Triodos Groenfonds op 25 mei zal ook Jan Willem van der Velden benoemd worden als lid van de RvC. Hij is eveneens commissaris van het Triodos Vastgoedfonds (sinds vorig jaar) en werkzaam als advocaat bij Keijser Van der Velden, waar hij met name optreedt voor beleggingsinstellingen, vermogensbeheerders, banken en verzekeraars en daarbij betrokken partijen. 

Bij het Triodos Vastgoedfonds treden Jacqueline Rijsdijk en Henk Raué aan als leden van de Raad van Commissarissen. Rijsdijk is al voorzitter van de RvC van Triodos Groenfonds en Triodos Fair Share Fund. Tevens is ze ondermeer commissaris bij Deloitte, Cosun en VUMC. Raué was van 2012 tot 2016 voorzitter van de RvC van Vestia en is thans ondermeer commissaris bij Q-Park, Stichting Woonvast, Yarden en verzekeraar CZ.

De benoemingen komen voort uit het voorstel voor een herinrichting van de Raad van Commissarissen van Triodos Groenfonds en van Triodos Vastgoedfonds en de Raad van Toezicht van Triodos Fair Share Fund. Na deze herinrichting bestaan deze drie raden uit dezelfde vier personen.