Holland Immo Group verkoopt parkeerfonds

Holland Immo Group heeft op 15 december 2022 de verkoop van Parking Fund Nederland IV afgerond. Het fonds bestaat uit twee parkeergarages met in totaal 691 parkeerplaatsen. Koper is Telios RE Infrastructure for Mobility Fund.

Het fonds is bedoeld voor institutionele en professionele beleggers en verwacht in 2024 meer dan €150 mln aan eigen vermogen geïnvesteerd te hebben. De totale verkoopprijs van het fonds bedraagt €22,5 mln.

Q-Park Enschede is een van de grootste parkeergarages van Enschede, gelegen in het centrum van de stad en goed bereikbaar vanaf de A35, die een directe verbinding heeft met Duitsland. De parkeergarage ligt naast het belangrijkste binnenstedelijke winkelgebied, het stadhuis, vele restaurants, Holland Casino en Mediamarkt. Bovendien is het de dichtstbijzijnde (bezoekers)parkeerlocatie voor het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente.

Q-Park Boston & Seattle ligt in het centrum van Rotterdam en is goed bereikbaar vanaf de snelweg A16. De parkeergarage geeft direct toegang tot de Boston & Seattle torens (220 appartementen) op de Wilhelminapier. In dit gebied liggen verschillende bekende gebouwen, zoals De Rotterdam, de Maastoren en Hotel New York.

Matthieu Dekkers, Investment Management (Parking) van Holland Immo Group: ‘Ook na deze succesvolle transactie blijven wij onze focus houden op het investeren in parkeergarages. Het is een goede stabiele asset class die wij graag aan onze beleggers willen blijven aanbieden.' Holland Immo Group heeft met deze transactie een totaalrendement van 14,0% per jaar gerealiseerd. In de prognose was volgens Dekkers uitgegaan van een totaalrendement van 9,0% per jaar.

Telios Investments is een partnerbedrijf van Green Arrow Capital, een onafhankelijke investeringsgroep gespecialiseerd in infrastructuurinvesteringen met een beheerd vermogen van €2 mrd.

Holland Immo Group is bij deze transactie geadviseerd door Loyens & Loeff als juridisch adviseur en Deloitte als verkoop procesbegeleider.