Holland Immo Group verkoopt Duitse winkelportefeuilles

Fondsaanbieder Holland Immo Group heeft de winkelportefeuilles van vier van haar Duitse winkelfondsen verkocht aan investment manager GPEP. De koopsom bedraagt € 87 mln.

De vier Duitse winkelfondsen hebben in de periode 2013-2015 samen 10 binnenstedelijke winkelcentra voor dagelijkse boodschappen (Fachmarkt segment, inclusief supermarkten) verworven van Ten Brinke Group. Deze Fachmarktcentra liggen verspreid over verschillende westelijke deelstaten en Berlijn.  

Holland Immo Group blijft aanwezig in het Duitse Fachmarkt segment met haar overige vijf Duitse winkelfondsen. Wel heeft het haar strategie vanwege de opgelopen marktwaarden gewijzigd van buy in hold respectievelijk sell.

Holland Immo Group belegt in Nederlands en Duits vastgoed, met name in Nederlandse woningen en parkeergarages en Duitse winkels voor dagelijkse boodschappen. Het heeft sinds de oprichting in 2001 in totaal 54 fondsen vastgoedbeleggingsfondsen voor particuliere beleggers en family offices geïnitieerd, met een totaal investeringsvolume van € 1,6 mrd.