Holiday Inn Express in Amsterdam-Noord in aanbouw

Aan de noordzijde van het IJ in Amsterdam wordt momenteel het grootste Holiday Inn Express-hotel in Europa gebouwd. Het telt 438 kamers.

Adriaan van Erk Ontwikkeling, gevestigd in Bergambacht, ontwikkelt in samenwerking met Paradepaard 3 uit ‘s-Hertogenbosch het hotel met ondergrondse parkeergarage voor hotelexploitant Odyssey Hotel Group. Het wordt gebouwd in het Hamerkwartier, een havengebied dat vanaf 2020 getransformeerd wordt naar een woonwerkgebied.

Onder andere Draka en Stork waren gevestigd in het Hamerkwartier. In een oude loods zit nu het populaire restaurant De Goudfazant. De gemeente voorziet in de recente Projectnota Hamerkwartier dat er ruimte is voor 6700 woningen, 30% sociale huur, 40% middenhuur en -koop, en 30% in het hoge segment.

Het ontwerp voor Holiday Inn Express is van de hand van Dedato Architecten en Ontwerpers uit Amsterdam. JVZ Deventer is als hoofdconstructeur betrokken bij de realisatie van het hotel met ruim 438 kamers en 76 parkeerplaatsen. 

Het hotel bestaat uit twee torens van ruim 45 meter hoog en telt in totaal veertien verdiepingen. In de plint komt ruimte voor een ontbijtrestaurant, werkplekken waar hotelgasten met een laptop kunnen zitten en vergaderruimtes. Gasten kunnen hun auto parkeren in de inpandige parkeerkelder.
Deze nieuwe Holiday Inn Express behoort tot een van de grootste hotelontwikkelingen in Amsterdam op dit moment en wordt door Slavenburg Bouw gebouwd, een onderneming van de Adriaan van Erk Groep.

De Odyssey Hotel Group verwacht in december 2019 te kunnen openen.