Highbrook Investors verkoopt drie kantoorgebouwen in Noord Nederland

HighBrook Investors, een Amerikaanse private equity vastgoedinvesteerder, heeft drie kantoorgebouwen in het noorden van Nederland verkocht.

Het gaat om de volgende objecten, het Tromphuis, Trompsingel 31-39 in Groningen, ca. 2200 m². De koper hiervan is de Gemeente Groningen. Pand aan Oostergoweg 3-5 in Leeuwarden, ca. 2700 m². Het Kadaster meldt voor deze transactie een koopsom van circa € 1,7 mln. En het kantoorpand Omega Park, Eemland 3-5 in Assen, ca. 3900 m² voor een koopsom van € 1,625 mln volgens het Kadaster.

Tromphuis, gelegen in het centrum van Groningen naast het Centraal Station, is verkocht aan de gemeente Groningen. Zowel het kantoorgebouw Omega Park dichtbij de snelweg in Assen en het kantoorgebouw aan de Oostergoweg 3-5 bij het centraal station in Leeuwarden, zijn verkocht aan private beleggers.

HighBrook Investors heeft de objecten in november 2017 verworven als onderdeel van de Gorecht-portefeuille van Hanzevast. Een portefeuille van 25 objecten met een totaal oppervlak van ca. 48.000 m², voornamelijk kantoren in het centrum van Groningen.

Equity Estate en BlauwVast traden op als adviseurs van HighBrook Investors bij de verkoop van de drie kantoorgebouwen.