Gebiedsontwikkeling Nieuw Zuid van start

In de komende jaren verrijst op het oude terrein van Amaris Zuiderheide de nieuwe wijk Nieuw Zuid in Hilversum. Verspreid over vijf gebouwen ontwikkelt Dudok Wonen zo’n 200 appartementen en wijkvoorzieningen zoals een kinderdagverblijf en medisch centrum. 

Op 20 april gaat de ontwikkeling van Nieuw Zuid officieel van start.

Habion, specialist in ouderenhuisvesting, heeft één van de gebouwen turn-key aangekocht. Het betreft het gebouw met de naam Rubina. De bouw van Rubina start naar verwachting aan het eind van het tweede kwartaal van 2017.

In Rubina komen 42 appartementen. Deze zijn bedoeld voor ouderen die veel zorg nodig hebben vanwege een fysieke beperking. Zij kunnen hierdoor niet zelfstandig wonen. Met Rubina biedt Habion hen een woonplek waar zij wel zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen.

Het gebouw is uitgerust met een brandmeldcentrale met volledige bewaking in de appartementen. Het gebouw en de appartementen zullen verder voldoen aan Woonkeur. De appartementen zijn voorzien van personenalarmering en domotica. Een aantal appartementen wordt ingericht als gemeenschappelijke huiskamer voor de bewoners.

Dudok Wonen en Amaris
De wijk Nieuw Zuid en de gebouwen worden ontwikkeld door Dudok Wonen. Habion verhuurt de woningen en ruimtes in Rubina rechtstreeks aan zorgorganisatie Amaris. Via Amaris kunnen mensen met een verblijfsindicatie van het CIZ (ZZP 6) in aanmerking komen voor een van de woningen.

Over Habion
Habion is een woningcorporatie die is gespecialiseerd in huisvesting voor ouderen. Verspreid door heel Nederland bezit Habion circa 11.000 verhuureenheden waarvan de helft zelfstandige woningen en de ander helft eenheden in 80 verzorgingshuizen.