Fullhouse gaat scholencomplex in Rotterdam herontwikkelen

Fullhouse gaat het aangekochte scholencomplex gelegen tussen de Sikkelstraat, Vorkstraat en Ploegstraat in Rotterdam-Zuid transformeren naar woningen.

Het gebouw van 6.000 m² werd in 1923 gebouwd en was destijds het grootste scholencomplex van Rotterdam. Het complex is ontworpen door de Rotterdamse gemeentearchitect Walter Dahlen in samenwerking met Ad van der Steur. Beide architecten hebben meerdere markante scholen in Rotterdam ontworpen. Het gebouw bood oorspronkelijk plaats aan drie scholen. In het gebouw was naast klaslokalen ook ruimte voor een gymnastiekzaal, een badhuis, twee dienstwoningen en een overdekte kinderspeelplaats. 

De gemeente is van plan het gebouw de status gemeentelijk monument te geven. Fullhouse heeft plannen om het complex te herontwikkelen naar huurwoningen in het midden- en hogere segment met behoud van de karakteristieke monumentale uitstraling. Hiermee krijgt het gebouw na jarenlange leegstand een nieuw leven en geeft de ontwikkeling een positieve impuls aan de sociale cohesie en leefbaarheid in Vreewijk in Rotterdam-Zuid.