EDGE en Allianz herontwikkelen Forum-gebouw Amsterdam

EDGE slaat opnieuw de handen ineen met Allianz Real Estate, deze keer voor de herontwikkeling van het Forum-kantoorgebouw in Amsterdam tot EDGE Stadium. Met deze herontwikkeling wordt 10.000 m2 toegevoegd aan de bestaande 19.000 m2 kantoorruimte.

Het gebouw wordt getransformeerd tot een hoogwaardige, innovatieve en gezonde kantoorruimte, die voldoet aan de eisen van de hedendaagse kantoorgebruiker. EDGE Stadium wordt een van de best presterende gebouwen in Nederland als het gaat om welzijn, innovatie en duurzaamheid. Het project zal naar verwachting in het 4e kwartaal van 2022 worden opgeleverd.

Slim en energiezuinig
EDGE Stadium bevindt zich tegenover EDGE Olympic Amsterdam en is een nieuw voorbeeld van duurzame herontwikkeling in de EDGE-portefeuille. Het Forum-kantoorgebouw dat nu wordt herontwikkeld ligt in een gebied met ambitieuze doelstellingen, nabij ‘The Olympic’ en de Zuidas. Volgens EDGE en Allianz Real Estate voldoet het gebouw straks aan de hoogste normen op het gebied van duurzaamheid en innovatie.

Het gebouw zal een BREEAM Excellent en WELL Core & Shell Gold-certificering krijgen en zal naar verwachting 70% minder energie verbruiken. Bovendien moet dit gebouw het eerste R2S (Ready2Services)-gecertificeerde gebouw met twee sterren worden in Nederland. Deze certificering beoordeelt de ‘smart connectivity’ van gebouwen. EDGE wil het certificaat behalen door slimme technologie toe te passen, bijvoorbeeld door een gebouw-app die huurders kunnen downloadenen en waarmee ze eenvoudig hun werkomgeving kunnen instellen, zoals verlichting en temperatuur.

Innovatieve duurzame belegger
De toepassing van innovatie en digitalisering in het gebouw sluit aan bij de focusgebieden van Allianz Real Estate, die de kern vormen van de beleggingsstrategie van de vastgoedmaatschappij. “De herontwikkeling van het Forum-gebouw, waarbij we de allernieuwste technologieën zullen toepassen in een van onze bestaande gebouwen, illustreert onze innovatieve aanpak voor het toekomstbestendig maken van onze portefeuille”, aldus Alexander Gebauer, CEO van Allianz Real Estate voor West-Europa. "Wij kijken uit naar de samenwerking met onze partner EDGE.” Ceo van EDGE, Coen van Oostrum, voegt daar aan toe: “We zijn eveneens verheugd dat we de samenwerking tussen Allianz Real Estate en EDGE kunnen voortzetten. Het bewijst dat een strategische portefeuillebenadering gericht op duurzame, gezonde en slimme gebouwen succesvol is. EDGE Stadium is onze 'next generation' herontwikkeling, waarbij alle elementen van het naburige EDGE Olympic in een verbeterde versie terugkomen. Zo kunnen we huurders de ideale werkomgeving bieden.”

Hergebruik
Het bekroonde Forum-gebouw werd 20 jaar geleden gebouwd en voldoet nog steeds aan eem groot aantal hedendaagse eisen. Daarom worden veel elementen van het bestaande gebouw hergebruikt en opgewaardeerd. Het herontwikkelde kantoorgebouw van 29.000 m2 biedt na oplevering het nieuwste op het gebied van slimme technologie en voldoet aan de hoogste duurzaamheidsnormen. Het bestaande atrium wordt uitgebouwd met behulp van een houten, hybride kapconstructie. Daarbij worden open ruimtes en een dakterras gecreëerd met veel natuurlijke elementen.

 

Laatste nieuws

Evenementen