Duurzame Zuidas-kantoren onverminderd in trek

Sinds het einde van 2021 is Aviva Investors de nieuwe eigenaar van het FOZ-gebouw aan de Gustav Mahlerlaan 300 aan de Amsterdamse Zuidas.

Uit gegevens van het Kadaster blijkt dat de vraagprijs voor het duurzame FOZ-gebouw maar liefst € 130 mln betrof. Deze kooprijs ligt zo’n € 50 mln boven de prijs die Rockspring Property IM er in 2017 voor betaalde. Rockspring werd eveneens in 2017 overgenomen door het Duitse Patrizia. Vooral het duurzame imago van het ‘groene’ FOZ-gebouw past volgens Aviva Investors volledig in de lijn om tegen 2040 slechts 0% CO2 uit te stoten.

Ook waren er afgelopen week een aantal grotere kantoortransacties te melden in onder meer Rotterdam en Enschede. In Rotterdam vonden Vitol Netherlands Coöperatief en Anchor Insurance Rotterdam hun weg naar de 18e en 19e verdieping van de Milleniumtoren aan het Weena. In Enschede tekende de Universiteit Twente voor meer dan 3500 m² op het Kennispark Twente in het gebouw Capitool 15.

De datasheet van week 13 bevat onder meer de boven genoemde transacties. In het wekelijkse overzicht met grotere transacties staan zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed, en is ook plaats voor uitgegeven leningen. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.