Dudok verhuurt en transformeert in Roosendaal en Rotterdam

Het Dordtse vastgoedbedrijf Dudok Real Estate heeft recent een logistiek centrum opgeleverd en verhuurd in Roosendaal. Tegelijk kondigt het bedrijf de transformatie aan van het iconische HAKA-gebouw in Rotterdam. 

Recent leverde Dudok 15.000 m2 door bouwbedrijf Vrolijk gerealiseerde nieuwbouw aan de Rietschotten 7 in Roosendaal op, als onderdeel van haar logistieke campus op bedrijventerrein Borchwerf II. Het gebouw heeft zowel aan de voor- als achterzijde een laadkuil. Hierdoor is het gebouw als crossdock te gebruiken. De huurder van het gebouw is Adexpo, een bedrijf dat designmeubels verhuurt voor beurzen, exposities of andere evenementen.

De bestaande bouw op de logistieke campus werd, in een nieuw jasje gestoken, in 2023 in gebruik genomen door 247 TailorSteel. 

HAKA-gebouw

Tegelijkertijd kondigt Dudok de start aan van de transformatie van het HAKA-gebouw aan de Vierhavensstraat 40 in Rotterdam. Dudok Real Estate is sinds 2017 eigenaar van het gebouw, ooit het hart van de Coöperatieve Groothandelsvereniging de Handelskamer -HAKA- en sinds 2002 een  Rijksmonument. 

Het markante gebouw zal door bouwbedrijf de Bonth van Hulten (VolkerWessels) gefaseerd getransformeerd worden naar een bedrijfsverzamelgebouw met horeca en evenementenvoorzieningen. In de eerste fase zullen de eerste drie verdiepingen van de rechtervleugel worden getransformeerd tot een locatie voor horeca en evenementen.

Het HAKA-gebouw staat in het gebied Merwe-Vierhavengebied (M4H). Het komende decennia zal dit traditionele havengebied getransformeerd worden naar een nieuw woon-werkgebied.