Designer Outlet Roermond verplicht mondkapjes

Bezoekers van Designer Outlet in Roermond moeten vanaf woensdag 12 augustus verplicht niet-medische mondkapjes dragen. Daarmee is dit het eerste winkelcentrum in Nederland dat mondkapjes verplicht stelt.

Tot 19 augustus worden de kapjes gratis verstrekt, daarna is het zelf meenemen of ervoor betalen. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder, ook voor het winkelpersoneel. "Door het dragen van mondkapjes verplicht te maken voorzien wij onze klanten, medewerkers en het winkelpersoneel van extra veiligheid", zei manager Rudolf van Gompel van Designer Outlet.

De maatregel komt nadat vorige week twee winkels op het outletterrein werden gesloten omdat personeel besmet was met het virus. Volgens Van Gompel waren deze medewerkers in eigen familie- of vriendenkring besmet geraakt, niet door bezoekers van het outletcenter.

Sinds mei is de Designer Outlet weer open, na een eerdere sluiting op 21 maart op last van de veiligheidsregio. De sluiting moest massale toeloop van binnen- en buitenlandse kooptoeristen tijdens de coronacrisis voorkomen. Na de heropening klagen echter veel bezoekers over de nog altijd grote drukte in het winkelcentrum.

De Veiligheidsregio Limburg-Noord bekijkt nog of er een maximumaantal bezoekers moet worden afgesproken. Dat gebeurde eerder bij de heropening in mei. Toen mochten maximaal 3000 mensen tegelijk binnen zijn, maar sinds juni is die limiet losgelaten.

Designer Outlet Roermond is onderdeel van moederbedrijf McArthurGlen, met 25 outletcentra in tien landen. De Roermondse vestiging trekt jaarlijks zo’n 8 miljoen bezoekers, met name Duitsers. Maar ook uit China en Oost-Europese landen weten koopjesjagers de weg naar Roermond te vinden.