Deka ook eigenaar van Hotel Vondel en Hotel Roemer

Deka heeft eerder Hotel Vondel en Hotel Roemer in Amsterdam aangekocht. Deze hotels tellen bij elkaar 120 kamers en liggen vlakbij het Vondelpark.

Uit het Kadaster blijkt dat de Duitse vastgoed asset manager de twee hotels vorig jaar al heeft aangekocht voor een totaal bedrag van circa € 40,8 mln. Deka heeft de aankoop eerder wel in zijn halfjaarbericht gemeld, maar verder niet openbaar gemaakt.

Hotel Vondel aan de Vondelstraat 26 is ondergebracht in 7 18e eeuwse herenhuizen en telt 83 kamers. Ook restaurant Joost is er te vinden. Hotel Roemer is een boutique hotel met 37 kamers en een restaurant, gelegen aan de Roemer Visscherstraat 10. Ze maken delen uit van de groep Vondel Hotels, een collectie 4-sterren hotels, appartementen en restaurants in Amsterdam en één in Maastricht. Ook design hotel De Hallen en restaurant Remise47 horen tot de groep.

De twee hotels worden ondergebracht in een gespecialiseerd fonds van Deka Immobilien. De Duitse belegger is ook eigenaar van enkele andere hotels in Amsterdam. Vorige maand werd bekend dat hij het W-Hotel aan de Dam (238 kamers) heeft gekocht in een sale-and-lease-back voor € 260 mln. Verkoper is de operator SMB Capital Group. W-Hotels is een merk van Starwood.

In 2020 kocht Deka het American Hotel aan de Leidsekade, een viersterren hotel met 175 kamers.