Deka koopt opvallend pand in hartje Rotterdam

Rabo Vastgoedgroep heeft afscheid genomen van het gebouw Cool63 in Rotterdam. 

Rabo heeft op 29 maart de overeenkomst getekend waarbij het multifunctionele pand voor € 57,5 mln in handen is gekomen van de Duitse belegger Deka Immobilien Investment GmbH.

Het multi-tenant gebouw met een totale oppervlakte van 19.600 m² staat aan de Coolsingel 63 in het centrum van Rotterdam.

Cool63 omvat 9000 m² kantoor en 10.600 m² winkel- en horecaruimte. Het is een multifunctioneel complex midden in het centrum van Rotterdam. De plint aan het Stadhuisplein biedt ruimte aan restaurants, het winkelaanbod is in gebruik bij Albert Heijn, Mado, Trainmore en de grootste binnenstedelijke Decathlon van Nederland.

Cool63 is in 2015 opgeleverd en beschikt voor de kantoren over een Breeam Excellent-certificaat. Het is hiermee een van de meeste duurzame gebouwen in het centrum van Rotterdam. Het voormalige gebouw van de Slavenburg’s Bank is destijds ingrijpend gerenoveerd en getransformeerd tot een gebouw met functies die bijdragen aan de levendigheid in dit deel van het centrum van Rotterdam.

Rabo Vastgoedgroep is geadviseerd door Molsbergen Development (asset manager), Pels Rijcken (juridisch) en Crowe Horwarth Foederer (fiscaal).

Uit de markt is vernomen dat JLL bij de totstandkoming van deze transactie Deka heeft geadviseerd. Ook Baker McKensie was als vaste adviseur van Deka betrokken bij de deal.