De Goede Woning neemt nog eens 97 sociale huurwoningen af in Pijnacker

Voor de afname van 97 sociale huurwoningen in nieuwbouwproject WijCK fase twee hebben gebiedsontwikkelaar Dura Vermeer Bouw Zuid West en woningcorporatie De Goede Woning woensdag een overeenkomst getekend.

In de eerste fase van WijCK heeft De Goede Woning al 36 sociale huurwoningen afgenomen. WijCK wordt een levendige en groene buurt naast metrohalte Pijnacker Zuid. WijCK krijgt in totaal circa 350 woningen,  een mobiliteitshub en klimaatadaptief openbaar gebied.

Betaalbaar

Circa 80% van het woningaanbod is gericht op het betaalbare en bereikbare segment, van sociale huur tot bereikbare koop. De woningen van De Goede Woning zijn ontworpen door WE Architecten, Meesvisser en Studio Komma. ZUS ontwerpt het landschap en de binnentuinen.

De eerste fase van WijCK is al in aanbouw en bestaat uit middeldure huurwoningen, sociale huurwoningen en koopwoningen. De verwachting is dat de bouw van de 97 huurwoningen in de tweede fase rond de jaarwisseling begint. Deze zomer start de verkoop van 51 appartementen, waarvan het merendeel in het bereikbare segment.