DW Real Estate neemt 500 woningen van Laurentius over

Laurentius heeft per 28 maart een deel van zijn vastgoedportefeuille in verhuurde staat verkocht aan DW Real Estate.

DW Real Estate, een Duitse investment manager met kantoren in München en Frankfurt, kocht de woningen namens een Duits pensioenfonds. DW zal als belegger en vermogensbeheerder voor de portefeuille optreden. De verkoop omvat circa 500 woningen, enkele commerciële ruimten, parkeerplaatsen en één ontwikkellocatie, in Vlissingen, Tholen, Goes, Terneuzen, Bladel, Terheijden, Tilburg en Roermond.

Woningcorporatie Laurentius verkocht de huurwoningen omdat deze niet in het kerngebied, Breda en Alphen Chaam, van de woningcorporatie liggen. Daarnaast versterkt deze verkoop de financiële positie van Laurentius. In 2017 verkocht Laurentius zijn woningen in Helmond en Hulst al aan twee woningcorporaties uit die regio’s.

De verhuur en het beheer van de huurwoningen komt in handen van MVGM Vastgoedmanagement. De huurders zijn geïnformeerd over de eigenaarswissel.
Nieuwstad Advies ondersteunde Laurentius als integrale dispositiemanager en ABC Capital begeleidde het openbare en gestructureerde verkoopproces. DW Real Estate is geadviseerd door MVGM International Advisory, Dirkzwager Advocaten & Notarissen en op technisch gebied door SGS Search. Van der Stap Notarissen passeerde de leveringsovereenkomst op woensdag 28 maart.