DM Equity Partners koopt woningportefeuille van George Soros

DM Equity Partners heeft een grote woningportefeuille van QSP Ess in Nederland overgenomen, een investeringsmaatschappij van de Amerikaanse belegger George Soros. 

Naar verluidt betaalde DM Equity Partners er ruim € 180 mln voor. Het betreft zo'n 1100 woningen. Soros betaalde twee jaar geleden nog zo’n € 110 mln voor de woningen. Verkopers waren toen woningcorporatie Vivare en twee particulieren.

De aankoop door DM betreft een aandelentransactie, zoals onder meer uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt. De portefeuille bestaat uit zo’n 1100 woningen die Soros in twee plukken in 2016 en 2015 verwierf via een entiteit gevestigd op de Kaaiman-eilanden.

In 2015 kocht Soros circa 500 woningen van de twee particuliere beleggers voor € 53 mln, de zogenoemde Dutch Residential Portfolio. Die portefeuille bestond uit 300 eengezinswoningen en 200 appartementen, verspreid over heel Nederland met een concentratie van zo’n 200 woningen in Vredenburg in Arnhem.

In 2016 verwierf Soros 600 woningen van woningcorporatie Vivare. Vivare verkocht de woningen die gelegen zijn in Arnhem, Duiven, Westervoort, Renkum, Rheden en Overbetuwe voor € 50 à € 60 mln aan de Amerikaanse belegger.

DM Equity Partners is een Nederlands beleggingsvehikel dat investeert in ontwikkelprojecten en vastgoedportefeuilles. De voorkeur gaat uit naar residentieel vastgoed en vastgoed opportunities in de leisure markt. Naar verluidt was JLL namens DM betrokken bij het vinden van beleggingsmogelijkheden.