Certitudo transformeerde kantoren tot nu verkocht woningportfolio

Het Amerikaanse Ares Real Estate en vastgoedmanager NorthStar REIM kopen voor bijna € 62 mln aan Nederlandse woningen van Holland Immo Group. Het blijkt te gaan om een portefeuille die vrijwel volledig bestaat uit woningen die Certitudo Capital in 2017 na transformatie zelf van de hand deed.  

De portefeuille die Ares, genoteerd aan NYSE en NorthStar middels een joint-venture overnemen bestaat uit zes woongebouwen. De complexen gelegen in de nabijheid van openbaar vervoer, en sinds 2017 eigendom van Holland Immo Group, inmiddels onderdeel van Primevest. Het betreft gebouwen die al eerder waren getransformeerd van kantoren naar woningen. De portefeuille "profiteert van veel strategische aspecten op het gebied van betaalbaarheid en duurzaamheid, aangezien alle gebouwen energielabel A of B hebben en binnen het gereguleerde of betaalbare middensegment van de markt vallen", zo meldt het persbericht namens de kopers.

Getransformeerd door Certitudo

De gebouwen bestaan uit 434 eenheden in Rotterdam, Zoetermeer, Dordrecht en Arnhem. Een kijkje in de nog niet geheel verwerkte koopakte bij het Kadaster leert om welke gebouwen het gaat en wat er voor betaald is. Ons eigen archief leert dat 5 van de 6 complexen voor ze 2017 in handen kwamen van Holland Immo Group werden getransformeerd door Certitudo. Alleen voor Dock in Zoetermeer geldt dit niet. 

Bij de verkoop toentertijd kondigde Certitudo Capital aan langjarig het property management voor deze objecten te blijven doen onder haar iResidence label. Dit Bossche vastgoedbedrijf vroeg onlangs faillissement aan.  Holland Immo Group geeft aan dat het propertymanagement van de portefeuille was belegd bij NMG.

De transformatieportefeuille die Holland Immo Group heeft verkocht bestaat uit: 

  1. Appartementengebouw Dock, Kadelaan Zoetermeer, € 9,97mln
  2. Appartementengebouw De Gravin, IJssellaan Arnhem, € 12,06 mln
  3. Appartementengebouw De Graaf, Sinkgravenlaan, Arnhem, € 7,02 mln
  4. Appartementengebouw De Prins, Prinsenlaan, Rotterdam, € 12,43 mln
  5. Appartementengebouw Tomadohuis, Stationsweg, Dordrecht, € 9,27 mln
  6. Appartementengebouw De Baron, Bredewater, Zoetermeer, € 11,11 mln