Certitudo ontwikkelt nieuwbouwtoren met 300 woningen in Delft- Zuid

Certitudo Capital heeft een kantoor in Delft aangekocht ten behoeve van haar iResidence portefeuille. Dit wordt gesloopt om plaats te maken voor een nieuwbouwtoren met 300 huurwoningen.

Het leegstaande 3500 m² bvo grote kantoor aan de Tanthofdreef 3 zal door Certitudo Capital aan de kantorenmarkt worden onttrokken en plaats maken voor een nieuwbouwontwikkeling bestaande uit luxe afgewerkte huurappartementen.

Certitudo Capital is een projectontwikkelaar en vastgoedbelegger uit ’s-Hertogenbosch en heeft al verscheidene kantoorpanden getransformeerd.

De eerste studies, die in samenwerking met MVSA Architecten zijn gemaakt, laten een ontwikkeling zien van 70 meter hoogte; circa 30.000 m² bvo en 300 woningen. Certitudo Capital verhuurt de woningen binnen de iResidence portefeuille.

Het iResidence label is gericht op de young professionals op de woningmarkt: hoogopgeleid en (bijna) afgestudeerd en op zoek naar een huurwoning in of nabij het centrum van de stad. Naast transformatie gaat Certitudo zich met dit label tevens richten op nieuwbouw, waarbij de focus met name hoogbouw zal zijn.

Het gebouw staat aan de Tanthofdreef 3 en bevindt zich direct naast het treinstation Delft-Zuid met diverse busverbindingen voor de deur. De locatie is volgens Certitudo Capital ook gunstig bereikbaar door de directe aansluiting op de A13 en A4. Daarnaast is de TU Delft op nog geen 3 kilometer afstand gelegen en ook Winkelcentrum De Hoven is met enkele minuten fietsen te bereiken.

Het notariaat van Simmons&Simmons heeft het transport verzorgd.