Capreit en Rubens Capital verwerven woningportefeuille van CBRE Global Investors

Het Canadese beursgenoteerde vastgoedfonds Capreit heeft een woningportefeuille gekocht van CBRE Global Investors , met in totaal 526 meergezinswoningen en 14 grondgebonden woningen.

De woningen waren onderdeel van het CBRE Dutch Residential Fund. Dit Fonds is volgens GRESB het duurzaamste woningfonds in Europa.
Paul Oremus, Country Manager CBRE Global Investors: ‘Deze verkoop past goed bij onze strategie. Wij zijn continu bezig met de optimalisatie van de portefeuille zowel op het gebeid van allocatie als van kwaliteit van het vastgoed. Op deze wijze realiseren wij een bovengemiddeld rendement voor onze aandeelhouders ’.

Canadian Apartment Properties Real Estate Investment Trust (Capreit) is een in Toronto gevestigde Canadese vastgoedbelegger. Capreit heeft meer dan 50.000 woningen in bezit gelegen in Canada, Ierland en Nederland.
Capreit is voor haar Nederlandse activiteiten een joint venture aangegaan met Rubens Capital Partners (RCP), een in Amsterdam gevestigde asset- en investment manager met circa € 2,25 mrd assets under management. Capreit en Rubens hebben gezamenlijk een portefeuille van meer dan 2000 huurwoningen opgebouwd waarvan meer dan 70% in de randstad is gelegen.
Capreit heeft ook een eigen organisatie in Nederland opgezet, CanLiving, om property management te implementeren. De strategie is gericht op het vergroten van de klanttevredenheid, het behalen van kostenefficiencies, en groei van de portefeuille.

CBRE Global Investors werd bij de verkoop exclusief geadviseerd door Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs.