Camelot start bouw 285 sociale huurwoningen in Delft

In Delft is Camelot begonnen met de bouw van nieuwbouwproject Towercampus Pauwmolen, een woontoren met 285 gemeubileerde studio’s voor jongeren en studenten.

De woontoren is een welkome aanvulling voor de gemeente Delft, waar een gebrek is aan betaalbare woonruimte voor deze doelgroep. Nederlandse Bouw Unie (NBU) uit Etten Leur zit in het bouwteam en bouwt het project. In het verleden hebben de partijen ook al samengewerkt aan de transformatie van Campus 015 in Delft, het voormalig TNO-gebouw.

15.000 m² vloeroppervlak
Het nieuwbouwproject Pauwmolen heeft een bruto vloeroppervlakte van 15.000 m². In de woontoren komen 143 zelfstandige studio’s voor studenten. In de voorbouw, die vijf woonlagen hoog is, komen 142 appartementen voor jongeren. Deze zijn geschikt voor 1 à 2-persoonhuishoudens. Het parkeren wordt grotendeels voorzien in een ondergrondse parkeergarage. Verder komen er een wasserette en een beheerkantoor voor de complex beheerder. De binnentuin en het omliggende perceel zullen verder landschappelijk worden ingericht. De oplevering en verhuur staat gepland voor 4e kwartaal 2021.