Bouw nieuw pand Van Gelder Groente & Fruit gestart

In Ridderkerk is de eerste paal geslagen van de nieuwe huisvesting van Van Gelder Groente & Fruit. Het 30.000 m² omvattende complex wordt gerealiseerd op het nieuwe bedrijventerein Nieuw-Reijerwaard.

Het Breeam Outstanding gecertificeerde ontwerp is niet alleen een productie en verwekingslocatie maar met een experience centre ook een internationaal uithangbord voor Van Gelder en de AFG-sector. Het nieuwe pand aan de Krommeweg wordt drie keer zo groot als het huidige onderkomen aan de Handelsweg. 

Voor Van Gelder betekent dit de volgende stap in de ontwikkeling van de organisatie. Het familiebedrijf keert terug naar de locatie aan de Krommeweg waar het in de jaren ‘50 allemaal begonnen is met het telen van spruiten.
Van Gelder is uitgegroeid tot een groot bedrijf in groenten en fruit met landelijke dekking en meer dan 300 medewerkers. Vanuit Ridderkerk levert Van Gelder alles dagvers op het gebied van aardappelen, verse groenten en fruit. Ook het bewerken, ompakken en produceren van groenten en fruit vindt plaats op de locatie in Ridderkerk.

Het nieuwe complex is ontworpen door Kraaijvanger Architects. De bouwtijd is ongeveer 1,5 jaar en de bouw wordt uitgevoerd door Wijnen Bouw Someren.