Boelens de Gruyter en Van Wanrooij kopen kantoorpand KPN in Bussum

Vastgoedontwikkelaars Van Wanrooij en Boelens de Gruyter hebben een kantoorpand met ondergronds datacenter aangekocht aan de Amersfoortsestraatweg 81-85 in Bussum. 

Het kantoorpand telt drie verdiepingen met op eigen terrein 82 parkeerplaatsen. Onder het gebouw zit een bunker die voorheen door KPN als datacenter gebruikt werd. In totaal heeft het gebouw een vloeroppervlak van ruim 7000 m². Het gebouw ligt op een strategische locatie aan de A1.

Het gebied rondom het gebouw is volop in ontwikkeling. De gemeenten Gooise Meren, Hilversum en Laren zijn bezig met een stedenbouwkundig plan voor de ontwikkeling van het gemengd woon- en werkgebied Crailo. Boelens de Gruyter en Van Wanrooij gaan in lijn met de omgeving de locatie aan de Amersfoortsestraatweg herontwikkelen. De bestemmingsmogelijkheden worden nog onderzocht in samenspraak met de gemeente en het projectbureau Crailo.

“Bussum is een aantrekkelijke gemeente aan de rand van het Gooi en een schakel naar Amsterdam”, aldus directeur Maarten de Gruyter Van Boelens de Gruyter. “De Amersfoortsestraatweg 81-85 is een pand met veel mogelijkheden, we zijn er trots op dat we het hebben kunnen verwerven.”

Directeur John van Wanrooij van Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling: “De locatie kent bijzonder goede herontwikkelingsmogelijkheden naar woningbouw. De ligging is een A1-locatie: letterlijk én figuurlijk en de relatie met het buurtschap Crailo biedt veel kwalitatieve mogelijkheden. Boelens de Gruyter is al lange tijd een goede partner van ons, dus we zijn blij dat we dit project samen met hen kunnen oppakken”. De verkopende partij was M7.