Bewoners in geweer tegen hoogbouw naast winkelcentrum Kopermolen

Bijna 2100 bewoners hebben hun handtekening gezet tegen de nieuwbouw van drie woontorens bij winkelcentrum Kopermolen in Leiden.

Van der Vorm Vastgoed, eigenaar van winkelcentrum De Kopermolen, heeft vorig jaar een plan gelanceerd voor drie woontorens, een van 7 verdiepingen op de locatie van de Hema en twee van 16 tot 30 verdiepingen aan de rand van het wijkpark. In totaal goed voor 300 à 400 woningen. Het is een van de scenario's voor het gebied, ontworpen door architectenbureau De Zwarte Hond. De nieuwbouw op de plek van een wijkparkje wordt volgens Omroep West gecombineerd met de herontwikkeling van het bestaande winkelcentrum.

De Kopermolen is een grotendeels overdekt wijkwinkelcentrum in de Molenwijk, een gemixte omgeving van wonen en werken. Het winkelcentrum heeft een winkeloppervlakte van circa 10.000 m², telt meer dan 40 winkels en is het tweede winkelgebied van Leiden. Het winkelaanbod is een combinatie van landelijke, regionale en lokale winkeliers. 
Vooruitlopend op de grootschalige herontwikkelingsplannen gaat Van der Vorm eerst de huidige ingangen en Zaagtand-passage aangepassen, zodat een open winkelbeleving voor bezoekers ontstaat en de winkels in de passage een betere zichtbaarheid krijgen.